У Тернополі гриміла «Воля-Фест 2015»

Усі зібрані кошти з продажу квитків на концерті-фестивалі націоналістичної музики використають для допомоги бійців Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» та 138-го корпусу спецоперацій.

На сцені в ТРЦ «Подоляни» виступали Арсен Мірзоян, Біла Вежа, Широкий Лан з презентацією альбому, Дикі серцем, Механічний Апельсин, тернопільські гурти Фіра, Новимний кудень.

Арсен Мірзоян зголосився долучитись до доброї справи, не дивлячись на свій щільний концертний графік. Щоб виступити перед тернополянами, він відмінив концерт у Києві.

Послухати пісні прийшли частина бійців з «Правого Сектора» та 44-ї артилерійської бригади у Тернополі, які перебувають на ротації або скоро відправляться в зону бойових дій.

Виступати перед бійцями виконавцям гуртів «Широкий лан», «Фіра» і «Новинний кудень» доводиться не вперше. Учасники гурту «Широкий лан» з червня минулого року раз в 2 тижні виїжджають на Схід і виступають перед бійцями, а їхній лідер Святослав Бойко став головним організатором «Воля-Фест 2015».

«Ідея створення фестивалю виникла спонтанно, ідея згуртувала багатьох, - каже співорганізатор Святослав Бойко. - До організації безкоштовно долучились не лише артисти, але й тернопільські молодіжні організації, ЗМІ, підприємці. Нам безкоштовно надали приміщення, апаратуру, рекламу, навіть житло і харчування для приїжджих артистів. Приємно відчувати, що доля наших захисників не лише мене одного турбує».

За попереднім продажем реалізували лише 200 квитків, проте їх можна було придбати і під час концерту. Що закуплять за виручені кошти, поки не вирішили, адже потреби бійців змінюються щодня.

Організатори кажуть, що це перший, проте не останній фестиваль «Воля-Фест». Наступного року планується повноцінний дводенний фестиваль просто неба на території одного із замків Тернопільщини.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео