Підприємці нагадують: касовий апарат має служити бізнесу, а не корумпованим чиновникам!

Тернопільські підприємці вважають, що касовий апарат має служити бізнесу і споживачам, а не корумпованим чиновникам. Тому сьогодні, 2 червня, о 12 годині підприємці збираються біля ОДА, щоб сказати чиновникам про це.

Законом України від 28.12.14 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» передбачено, що з 1 липня 2015 року платники єдиного податку (крім ФОП першої, другої і третьої груп, які здійснюють діяльність на ринках та через засоби пересувної торгівлі), при здійсненні готівкових розрахунків зобов’язані застосовувати РРО (реєстратор розрахункових операцій).

При цьому, застосування РРО розпочинається: – платниками єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року, – платниками єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016 року.

Платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня до 30 червня 2015 року почали застосовувати у власній господарській діяльності РРО, з дати такого застосування до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування таких РРО, тобто мають можливість зекономити на одному році штрафних санкцій взамін витрат на придбання касового апарату, який коштує в середніх межах від 5 до 10 тис. грн. (залежно від виробника і моделі). Крім цього, щомісяця слід витрачати 150-300 грн. на сервісну підтримку РРО.

Намагаючись розширити коло «клієнтів» для придбання касових апаратів, податкова у травні 2015 року опублікувала Лист (http://kyiv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv1/197469.html) щодо необхідності застосування РРО платниками єдиного податку другої та третьої групи при здійсненні діяльності на ринку, в тому числі в стаціонарних приміщеннях розташованих на території ринку, згідно якого при здійсненні діяльності на ринках фізичні особи – підприємці на єдиному податку другої та третьої групи не застосовують РРО, однак, якщо діяльність здійснюється у стаціонарних приміщеннях, розташованих на території ринку (магазини, павільйони, приміщення контейнерного типу) або ці приміщення здаються в оренду, то такі платники повинні застосовувати РРО.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео