Вчителя з Тернопілля, який «виховував» п’ятикласника, вдаривши головою об парту, батьки схильні вибачити

«Терен» уже повідомляв, що учитель, завуч школи у селі Добриводи Збаразького району підняв руку на 11-річного підлітка.

Інцидент стався через восьмикласників, які на перерві так сильно гупали ногами у класі на третьому поверсі, що поверхом нижче злетіла зі стіни якась картина. Старшокласники з класу пішли, а їм на зміну у приміщення увійшли учні 5 класу. Розважалися на перерві тим, що підкидали у повітря і ловили гумовий браслет.

У цей час до класу влетів завуч Петро Барановський. Не розібравшись у ситуації, вирішив, що це через малоліток розбилася картина. Злість 50-річний педагог зігнав на Юркові В., в якого у той момент був у руках браслет. Чоловік схопив хлопця за шию і не з розгону, але досить відчутно стукнув головою об парту. Клас онімів, Юрко розплакався.

Хлопчина досидів таки останній урок і пішов додому. А надвечір у нього запаморочилося у голові, почалася блювота. Батько відвіз сина до лікарні у Тернопіль, де малому встановили діагноз «струс мозку». Про подію стало відомо у міліції – там відкрито кримінальне провадження за «умисне легке тілесне ушкодження». А у департаменті освіти та науки Тернопільської ОДА готові негайно звільнити педагога з роботи.

Юрко пробув у лікарні кілька днів, зараз він уже вдома. Каже, що почувається краще, але днями лежить на ліжку, бо активно рухатися медики йому заборонили.

Горе-вчитель начебто шкодує про свій вчинок, а от його колеги не дуже й звинувачують Петра Теодоровича. Кажуть: Юрко – дитина непосидюча, довів, мовляв,  завуча своєю надактивністю.

Непевну позицію нині займають і рідні Юри. Якщо відразу після інциденту батько, пан Василь, був категоричним і  вимагав покарання для завуча (про це свідчить його заява до міліції), то тепер він виглядає не таким рішучим. Пояснює, що схильний простити Барановському, бо ж – «ми сусіди, та й у нього теж діти є».

Отакі ми добрі люди. Рідні Юрка чомусь не думають, що цей дикий вибрик учителя міг закінчитися більш драматично для дитини. Підліток пережив не лише фізичний біль, а й стрес, який з часом ще може дати знати про себе.

Швидше за все, конфлікт замнуть, бо що-що, а «входити у становище» ми вміємо. Ця «доброта» і плодить подібне варварство.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео