Діаспоряни у Тернополі посперечаються за футбольний кубок

Четвертий раз представники української діаспори з різних країн світу приїдуть до Тернополя на міжнародний турнір з футболу серед команд діаспори.

Зініціювала проведення такого чемпіонату ГО "Четверта Хвиля" (Торонто). Змагання відбуваються за підтримки міського голови Сергія Надала.

"Незважаючи на складну ситуацію на сході України, представники діаспори знаходять час поспілкуватися з іншими діаспорними групами, тернополянами та провести футбольні змагання, хоч вони є аматорами, - розповідає начальник управління сім'ї, молоді та спорту Микола Круть. - Цього року на турнір до Тернополя приїдуть команди з Румунії, Угорщини, Польщі, Білорусі та Іспанії".

Офіційне відкриття відбудеться 4 червня о 10.00 год. на центральному стадіоні, а фінал - 6 червня о 17.00 год. Команда-переможець отримає кубок, а фіналісти та команди-учасниці будуть відзначені грамотами, медалями та іншими подарунками.

За словами представника групи організаторів ГО "Четверта хвиля" Ігоря Бокія, діаспоряни мають чергову нагоду проявити солідарність з історичною Батьківщиною не лише у економічній чи гуманітарній, а й у культурній та спортивній сферах.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео