Поляки та українці заклали у Заліщиках алею міжнародної співпраці

Розвивати ідею співпраці із закордонними партнерами, впроваджувати  програми співробітництва, налагоджувати контакти і знаходити спільне рішення –  один з пріоритетних напрямів діяльності Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого.

Наприкінці травня, у час, коли природа самостверджується у своїй неперевершеній красі, у коледжі гостинно вітали польську делегацію з м. Намислова, яка щороку приїжджає до нас із дружнім візитом. Очолював делегацію Славомир Гінборг, начальник відділу освіти, культури і спорту повітового староства в Намислові.

Голова регіонального Товариства українсько-польської співпраці Ярослав Іванищук та громадський активіст, службовець міської поліції м. Намислів Аркадіуш Олексяк, які неодноразово представляли польську делегацію у навчальному закладі, були особливо тепло прийняті коледжанами, адже давно стали для нас друзями. Члени делегації, вчителі Спілки шкіл рільничих, Богуміла Гаворська, Анджей Казімирчук, Катажина Бжозовська, Евеліна Стопа, віце-директор Спілки шкіл рільничих, магістр Малгожата Іванищук відвідали районний краєзнавчий музей, парафіяльний музей церкви Покрови Пресвятої Богородиці, оглянули архітектурні, культурні та історичні пам’ятки нашого міста та його околиць.

Екскурсію проводив заступник директора з навчальної роботи М. Сопилюк.

У ході візиту було проведено екологічну акцію  – заклали алею міжнародної співпраці, організовану дирекцією коледжу, за участю викладача біологічних наук Фреяк Г.Б., яка підготувала саджанці дерев дуба червоного, гінкго дволопатевого, дуба звичайного і липи.

За участю викладачів аграрного коледжу та вчителів Спілки шкіл рільничих у конференц-залі було проведено круглий стіл на тему: «Особливості системи фахової освіти у Польщі та в Україні». Зі вступним словом виступив директор коледжу Глова В.С. Начальник відділу освіти у м. Намислів Славомир Гінборг розповів, як у Польщі реалізовувалась програма реформування освіти, фінансування діяльності навчальних закладів. З доповіддю про особливості навчальної діяльності та практичної підготовки студентів виступила віце-директор Спілки шкіл рільничих у Намислові, магістр Малгожата Іванищук, а також ініціювала проведення практичного навчання студентів Заліщицького аграрного коледжу у рамках польської програми виробничих практик.

Гості зустрічі продемонстрували анімаційні фільми про студентів їхнього навчального закладу. Всім було цікаво, як навчаються і про що мріють студенти Спілки шкіл рільничих, і  чим вони відрізняються від наших студентів. Під час круглого столу у ході обміну досвідом було визначено перспективні кроки подальшої співпраці між навчальними закладами.

Під час візиту члени польської делегації ознайомилися з навчально-технічною базою коледжу, підкреслили високий рівень облаштування та обладнання кабінетів та лабораторій, представлення навчально-методичних досягнень викладачів коледжу, приємно вражені діяльністю бібліотеки з великим книжковим фонд ом та сучасним  комп’ютерним забезпеченням.

Для гостей з Намислова  була підготовлена концертна програма за участю студентів коледжу (Керівники:  С.Тарасевич, О.Мартинчук).

Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого завжди відкритий до співпраці, до цікавих інноваційних впроваджень, якісної освіти та міжнародного досвіду.                               

Людмила АТАМАНЧУК,

викладач коледжу, учасник зустрічі.

Вибір читачів за тиждень

Відео