Василь Махно розповів у Бучачі про «Ровер»

Мистецький АРТ-двір відвідав особливий гість – поет, есеїст, перекладач та літературознавець, член Національної спілки письменників України, лауреат численних літературних премій, учасник міжнародних поетичних фестивалів Василь Махно.

Уродженець міста Чорткова, який з 2000 року проживає в Нью-Йорку, презентував жителям міста свою нову книгу віршів та есеїв «Ровер». Організатором та модератором зустрічі була Мар’яна Максим’як.

Василь Махно зізнався, що коли він жив в Україні, найкращими містами йому здавалися такі, як Нью-Йорк та Париж. Дуже мріяв туди потрапити. Зараз він побував і там, і там. Тому сьогодні вважає, що найкращі міста – такі, як Бучач та Чортків. Саме тому, з радістю погодився включити наше місто на мапу презентаційної туру своєї нової книги.

Книги Махно – завжди корисні та повчальні. Не стала винятком і нова збірка, що з’явилася на світ навесні. За словами автора, «Ровер» - це двоколісна метафора повернення та пам’яті, ностальгія не за місцем, а за часом, дитинством, молодістю, коли всі моменти набувають іншого виміру.

Протягом зустрічі в «Арт-Дворі» також відбулася розмова про Нобелівського Лауреата, нашого земляка Йосефа Шмуеля Агнона. Зокрема, пан Василь поділився враженнями від відвідин будинку письменника в Єрусалимі, продемонстрував глядачам мистецького майданчика декілька світлин звідти.

Як зізнався пан Василь, він щиро вражений ідеєю відтворення культурного простору Бучача в рамках проекту «Арт-Двір». На його думку, це дуже важливий і потрібний крок для міста, яке пов’язане з багатьма феноменальними іменами української, польської та єврейської культури, пише  buchachnews.com.

Вибір читачів за тиждень

Відео