Чоловіки у Копичинцях закінчилися

На передову їде фельдшер Катерина Бакун.

Тендітна жінка, мати семирічної дитини, Катерина Бакун давно мріяла використати свою професійну майстерність як миротворець, планувала попрацювати медиком в Іраку або Лівії. Але ніколи й гадки не мала, що професійний обов’язок покличе її на східні кордони України, туди, де йде війна.

Жителька Копичинець, фельдшер, реабілітолог Катерина Бакун іде служити Україні та її народу добровольцем, йдеться на сайті Гусятинської РДА.

«Моя родина – патріоти, сама я родом з Радехівського району Львівської області, - розповіла Катерина. - Тому прийняла рішення виважено і свідомо. Хочу всі свої знання та вміння принести на користь нашій державі та тим, хто її захищає».

Для цієї жінки професія військового не є новиною. Адже вісім років разом із чоловіком-військовим вона проживала в гарнізонах у різних куточках України, причому два роки – на нині окупованій сепаратистами Луганщині. Працювала в лікувальних закладах Свердловська, Должанки. Там народила дочку. Не думала, що через сім років повернеться туди військовим медиком.

Нещодавно демобілізувався її брат. Упродовж всього часу його служби родина переживала за нього і просила Господньої охорони. Сьогодні вони благословляють Катю на таку важливу місію. І ми теж кажемо : «Щасливої служби, Тобі, Катерино! Нехай Матінка Божа береже Тебе!».

Водночас гіркий присмак від того, коли чуємо, що Гусятинщина не виконує мобілізаційних завдань. 
Невже у нашому районі перевелися чоловіки, мужі, здатні боронити державу? Невже прийшла черга матерів, дружин, дочок йти до війська? 

Вибір читачів за тиждень

Відео