У Тернополі малюватимуть гігантський портрет Надії Савченко

Активісти шукають художників для малювання нових графіті.

Тернопільські активісти планують намалювати портрет Надії Савченко та графіті на тему "Бережи свою землю" і просять долучитися професійних художників, повідомляє «20 хвилин».

- Я хотів зробити подарунок на день народження Надії Савченко, проте через тяганину з дозволами та бюрократію можу зробити це лише зараз, - каже автор ідеї Андрій Пальчик. - У нас вже є всі дозволи. Потрібні лише люди, які зголосились б допомогти втілити проект у життя.

За словами Андрія, портрет Надії Савченко планують намалювати біля ресторану "Пекін" замість надпису "5.10". А інше графіті - бійця з дитиною зобразять у лісочку, що на "Новому світі".

 

- На Новому світі є лісочок, через який постійно проїжджають велосипедисти, - каже Андрій. - Раніше там було дуже засмічено. Близько місяця ми прибираємо ту ділянку і те звалище розбираємо. Хочеться зробити там щось, що радувало б людям око. Плануємо такий малюнок, щоб люди пам'ятали про вклад тих, хто зараз воює в зоні АТО.

Активіст просить відгукнутись небайдужих художників, які б зголосились допомогти у роботі над проектом. 

- У нас є матеріали з попередніх проектів, проте від допомоги теж не відмовимось, - додає чоловік. - Є потреба в художниках. Якщо хтось ще може запропонувати інші ескізи, то теж радо приймемо.

Довідка

Бажаючі допомогти можуть звернутись до Андрія Пальчика на його сторінку у соцмережі vk.com/id103253513.

Вибір читачів за тиждень

Відео