Футбольні баталії серед діаспорян у Тернополі завершились

Закордонні українці мріють про розширення географії турніру.

У Тернополі завершився Міжнародний турнір серед команд української діаспори. Змагання тривали з 4 по 6 червня.

Представники української діаспори приїхали з Румунії, Білорусі, Угорщини, Іспанії, Польщі. Брала участь у турнірі і тернопільська команда.

Урочисте закриття турніру відбулося на центральному стадіоні Тернополя. У фінальному матчі змагалися команди українців з Угорщини та Румунії. Перемогу з рахунком 6:1 здобули українці, які проживають в Угорщині.

Отже, володарями кубка ІV Міжнародного футбольного турніру серед команд української діаспори стала команда з Угорщини. Фіналісти та команди-учасниці отримали грамоти, медалі, інші подарунки.

«Найголовніше для нас, організаторів з діаспорної сторони, - те, щоб розширювалося коло наших знайомств, розширилася географія проведення турніру і збільшувалася кількість команд. Після завершення фінального матчу ми одразу починаємо підготовку до проведення вже п’ятого турніру, що відбудеться у наступному році. Дуже раді, що ми у Тернополі, але хотілось би, щоб на нас звернули увагу й інші обласні центри, а також районні містечка, де ми могли би приїхати, пограти футбол, налагодити нові знайомства і показати Україні, українському народу, що ми разом, ми переживаємо за те, що відбувається в Україні і не хочемо війни для цього благодатного краю, – зазначив член управи Міжнародного об’єднання ГО “Четверта хвиля”, голова організаційного комітету Міжнародного футбольного турніру серед команд української діаспори Ігор Бокій.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео