У Великих Гаях біля Тернополя - міжнародна кінологічна виставка "Тернове поле"

У селі Великі Гаї під егідою міжнародної кінологічної федерації та спілки кінологів України, Тернопільського обласного осередку ВГО "КСУ" проходить міжнародна виставка собак усіх порід класу FCI-CACIB під романтичною назвою "Тернове поле-2015".

На виставку з'їхалися учасники з різних міст України (Львів, Черкаси, Івано-Франківськ, Дубно, Обарів, Красилів, Тернопіль), також з Польщі. Власники привезли на показ півтори тисячі собак 89 порід. Від 10-ої ранку до 16.00 під палючим сонцем проходила робота в рингах.

Серед експертної групи - досвідчені фахівці-кінологи Сергій Слукін, Вікторія Погодіна, Олександр Яніцький та інші.

Конкурси відбувалися в найрізноманітніших номінаціях: юний хендлер, кращий собака серед національно визнаних, кубок П.Полянського, кубок Дінара, краща племінна пара, краще цуценя, кращий ветеран, кращий у групі, кращий юніор, краща собака виставки. Серед порід - тер'єри, такси, лайки, гончі, лягаві, спа-лі, апорти, декоративні (кімнатні), борзі тощо.

На виставку допустили тільки тих псів, які пройшли вакцинацію (в тому числі і від сказу, зроблену не менше ніж за місяць, і не більше ніж за рік до виставки).

Визначати переможців було не просто, бо всі чотирилапі – як на підбір. Кінологи у цьому випадку керуються принципом: "Кращих вибираємо серед кращих".

Наприклад, киянка Шардоне (йоркширський тер'єр) лише вчора отримала призове місце на ідентичній виставці в Івано-Франківську. Двохрічна красуня, незважаючи на свій вік, уже встигла побачити світ. Вона - триразова чемпіонка у своїй віковій категорії, брала участь у виставкових змаганнях у Польщі та Румунії.

Власник Ігор Коверко, роблячи зачіску собаці, зауважив, що післязавтра у Шардоне день народження. 

Принагідно зауважимо, що це в паспортах собаки мають чудернацькі ймення, а у звичайному житті господарі дають їм ніжні клички - Булочка, Буча, Принц тощо.

Лабрадор з Черкас, наприклад, зайнявши перше місце під час бігу, так запишався, що його ледве вдалося сфотографувати.

Під час виставки працювали торгівельні намети, де продавалися собачі аксесуари і харчування.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео