Священик з Тернопільщини зорганізував італійських українців на святкову ходу (Відео)

Жителі італійського міста Казерта помилувалися прекрасним «Парадом вишиванок».

Організатором дійства став настоятель парафії Пресвятої Трійці о. Ігор Данильчук, який родом з Тернопільщини, та українська громада міста.

Місцева міліція перекрила рух на вулицях. Представники української громади пройшли вишиванковою ходою. Були серед них повноважений Посол України в Італійській Республіці пан Перелигін Є. Ю., делегації з українського посольства Рима й українського консульства з Неаполя; душпастирський координатор для українців в Італії о. Марко Ярослав Семеген; ректор Папського українського інституту «Покрови Пресвятої Богородиці» о. Луїс Касіян; координатор МУШу з м. Києва для українських шкіл в Італії пані Кіріна О.Є.

Браття-семінаристи Папського інституту Рима співали повстанські та патріотичні пісні; діточки та учні української школи «Золотоуст» несли синьо-жовтий прапор та голубів миру Петриківського розпису. До них долучилися футбольна команда «Тризуб» та молодь Казерти, парафіяни і гості парафії «Пресвятої Тройці», представники різних асоціацій та організацій.

"Попереду ніс хліб на вишитому рушнику боєць у вишиванці, який брав участь у військових операціях, - розповідає о. Ігор Данильчук. - Якщо рівно рік назад Казерта вшановувала «Парадом вишиванок» честь «Героїв Небесної Сотні», то цього дня українці з Півдня Італії, а також багато представників з Центральної Італії приїхали, щоби вшанувати переможне значення Героїв-захисників, які полягли за волю України".

Прес-служба тернопільської архиєпархії.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео