Тернопільську «Університетську милю» присвятили першому дню Олімпійських ігор у Баку

Популяризуючи фізичну культуру та з нагоди всеукраїнського Олімпійського дня, тернопільські студенти й викладачі сьогодні зробили легкоатлетичний забіг.

«Університетську милю» започаткували у 2014 році. Сьогодні ж у ній взяло участь близько 2 тисяч студентів і викладачів факультетів, адміністрації університету, керівників структурних підрозділів і спортсменів вишу. Загалом на легкоатлетичному пробігу були представлені студенти з усіх десяти факультетів. Очолив колону спортсменів ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий.

«Сьогоднішній легкоатлетичний крос присвячений першому дню Олімпійських ігор, які проходять в столиці Азербайджану - місті Баку. Там серед п’яти учасників від Тернопілля бере участь троє студентів з ТНЕУ. Отож, сьогоднішній забіг – це своєрідна підтримка нашим спортсменам, - розповідає Андрій Крисоватий. – Також завдяки «Університетській милі» ми вкотре хочемо популяризувати фізичну культуру серед наших студентів. Для цього є й відповідний девіз: «Хто дружить зі спортом, той дружить з ректором».

Учасники забігу, обгорнувшись у національні прапори і прапори університету, пробігли маршрутом від Надставної церкви до центрального корпусу навчального закладу. У кросі взяли участь як спортсмени, так і новачки.

«Я навчаюсь на першому курсі, вирішив взяти участь в «Університетській милі» заради цікавості. До спортивного дійства не готувався. Адже сьогодні у нас немає мети перемогти, прибігти першим. Кожен пробіжить цю дистанцію у міру своїх можливостей», - зазначає студент факультету Банківського бізнесу Віталій Петрук. 

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео