Тернопільські «Джури» і «Соколята» у польових умовах гартують дух

Майже 400 школярів з усієї області продовжують боротися за першість у грі «Сокіл» («Джура»).

Як повідомляв «Терен», на Тернопільщині триває наймасовіша дитяча військово-патріотична гра. Цьогоріч за перемогу борються 39 команд, які розподілені на дві вікові групи: учні 10-их класів у команді «Сокіл» та 6-8 класи у команді «Джура».

Наразі триває обласний етап змагань, переможці якого представлятимуть Тернопільську область на всеукраїнському рівні. Шлях до перемоги дуже нелегкий – діти спочатку змагаються за першість з однолітками в межах своєї школи, потім обирають найсильнішу команду району, області, а вже потім здобуватимуть остаточну перемогу в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях, де проходитиме фінал загальноукраїнської гри.

До організації активно долучились громадські організації, зокрема УСО «Пласт» та Молодіжний Націоналістичний Конгрес, які стали співорганізаторами та суддями гри.

«Ми зробили програму максимально насиченою, - каже один з організаторів пластун Сергій Юзик. – Хочемо забезпечити всебічний розвиток дітей, тому організовуємо військово-прикладні, спортивні, теренові й інтелектуальні конкурси. Учасники живуть в наметовому містечку, тут нема ні мами, ні тата. Так вони загартують дух, навчаться працювати в команді і просто весело проведуть час».

Школярі цілодобово знаходяться під охороною міліції та медиків. Кожен район сам забезпечує своїх переможців транспортом, харчами, спорядженням, формою. Живуть і харчуються учасники на території теребовлянського оздоровчого центру «Миротворець» у польових умовах. До речі, журі також оцінюватиме облаштування наметового містечка.

Учасники з Тернопільської ЗОШ №24 «Морські соколи» запевняють, що перемогу на місцевому рівні здобули завдяки наполегливій праці.

«Ми готувались до гри півроку, - каже школярка Аліна Сторож. - Наш вихователь Михайло Юрійович служив в морському флоті, тому й наша команда зветься «Морські соколи». Ми вдягнені у військово-морську форму і маємо стройову пісню про море. Поблажок у нашій команді дівчата не просять, виконуємо завдання на рівні з хлопцями. Мені подобається ця гра, вона принесе нам море незабутніх вражень».

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео