Чи виправдає Барна сподівання Президента?

Поки українці отримують перші жахливі рахунки за житлово-комунальні послуги, столичні вожді моніторять, як народ ставиться до них. Напередодні місцевих виборів їм цікаво знати, наскільки сильним є терпіння людей та чи є маневри, аби уникнути політичної відповідальності.

Останні дані проведеного наприкінці травня на замовлення однієї з навколоурядових структур дослідження засмутили, судячи з усього, тимчасових гостей на Грушевського. Рівень довіри до уряду камікадзе катастрофічно падає.  

Ось які дані по Західному регіону і, зокрема, по Тернопільській області. Повністю довіряє Кабміну Яценюка 4,3% тернополян, частково – 27,5 %. Тоді як градус недовіри значно вищий. Повністю не довіряють Яценюку 24% опитаних, частково – 42,3%.  

Також є цікавими дані щодо того, за які партії тернополяни проголосують на місцевих виборах. Найбільше на Тернопільщині хочуть бачити у місцевій владі представників “Самопомочі”. За віртуальну партію мера Львова Андрія Садового готові проголосувати 25% тернополян. Цікаво, що “Самопоміч” на Тернопільщині, як політична партія, ще навіть не зареєстрована.  

Далі з великим відставанням йдуть Блок Петра Порошенка та “Правий сектор”. Рейтинг обох політсил на теренах Тернопілля коливається на межі 10%. Відповідно 10,5% та 10,1%. Ще чотири політсили – “Батьківщина”, Радикальна партія Ляшка, “Свобода” та “Громадянська позиція” Гриценка балансують в районі 7-8%.  

Поки-що непрохідним у Тернополі є “Народний фронт” (4%), УНСО (1%) та Удар (1%). Не мають жодного шансу колишні регіонали з “Опоблоку” та Аграрної партії. У них – менше 1% підтримки. Понад 25% виборців не визначились щодо своїх пріоритетів.

Джерело: За Збручем
 

Вибір читачів за тиждень

Відео