За заклики до зміни меж території України кременчанка відбулася легким переляком

Жительку Кременця притягнуто до кримінальної відповідальності за публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Прокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жительки міста Кременця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 КК України, тобто за фактом публічних закликів з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України.

У суді доведено, що у березні 2014 року, у період збройної окупації Російською Федерацією частини території України – АР Крим, у кременчанки виник злочинний намір, спрямований на публічні заклики до зміни меж території України.

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, жінка поширила через Інтернет публікацію під назвою: «Путіну Володимиру від Кременця, Тернопільська область», у якій публічно закликала до насильницької зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

В подальшому вона опублікувала на сайті м. Кременця Тернопільської області звернення під назвою: «А может Крым даёт нам пример?», у якому  закликала читачів підтримати порушення територіальної цілісності і недоторканості України, так як це було зроблено Російською Федерацією з невід’ємно складовою частиною України – Автономною Республікою Крим.

Протиправну діяльність зловмисниці викрили працівники УСБ України в області.

У суді обвинувачена повністю визнала свою вину та щиро розкаялася у вчиненому.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду від 11 червня 2015 року жительку Кременця визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 КК України, затверджено угоду між прокурором та підозрюваним про визнання винуватості та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі, умовно, з іспитовим строком 1 рік 6 місяців.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео