У міністерстві соціальної політики хочуть спростити процес отримання субсидій

Міністерство соціальної політики має намір спростити подання заяв на надання субсидій з оплати житлово-комунальних послуг, зобов'язавши вказувати лише місце отримання доходів без занзначення розміру.

Про це у п'ятницю, 12 червня, на брифінгу заявив начальник департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає УНІАН.

Значна частина заяв і декларацій містить помилки, неточності, некоректно заповнені. Ми пропонуємо внести зміни до форми декларацій, згідно з якими громадяни декларуватимуть вид доходу, організацію, де вони отримують дохід і не будуть декларувати розмір доходу. Цю інформацію органи соціального захисту населення отримуватимуть без участі громадян,
— пояснив він.

Окрім цього міністерство пропонує ввести відповідальність за подання завідомо недостовірних даних у заявах на отримання субсидій.

"Ми пропонуємо уточнити у положенні про призначення житлових субсидій термін "умисне надання недостовірної інформації", і відповідно до цього застосовуватимуться певні санкції", — наголосив Музиченко.

За словами чиновника, адміністративне покарання застосовуватиметься лише у разі подання свідомо недостовірних даних, а не через випадкові помилки в декларації.

Вибір читачів за тиждень

Відео