Майже 35 тисяч жителів Тернопільщини хочуть субсидій

Діюча спрощена система отримання субсидій передбачає, що охочі скористатися своїм правом подають в місцеві органи соцзахисту лише заяву і декларацію про доходи. Однак в окремих випадках потрібні також додаткові документи.
- Є ще нестандарті випадки, коли, наприклад, заявник претендує на призначення субсидії без врахування якогось члена сім’ї, який зареєстрований, але не проживає. Тоді потрібно документ, який посвідчує те, що людина там не проживає або проживає в іншому місці. Це вже більше, ніж заява і декларація, якщо людина хоче показати дохід не за 12 місяців минулого року, а за 6 місяців, – пояснює директор департаменту соціального захисту населення ТОДА Вадим Боярський.
Як і будь-що нове, система потребує налагодження і без труднощів не обходиться. Зустрічаються й помилки, допущені людьми при заповненні документів, особливо у тих, які надійшли поштою. До прикладу, бувало, що у ідентифікаційному коді відсутня певна цифра. Однак хвилюватися, що через помилку в паперах субсидії не призначать, не варто.
- Можливо, вона буде трохи пізніше призначена, але вона буде призначена, - пояснив Вадим Боярський. - І буде призначена для тих, хто звернувся у травні і червні, навіть останнього дня червня, субсидія буде призначена з квітня. Крім того, людям, яким вже призначена субсидія, а таких ми маємо вже більше 8 тисяч громадян, якщо субсидія на літній період не виходить, так звана «нульова субсидія», слід пам’ятати, що субсидія буде перерахована вже без звернення громадян на опалювальний період, коли значно виросте ціна за послуги, особливо за опалення.

В області кількість охочих отримати субсидії в порівнянні з минулим роком зросла більш, ніж удвічі. За ростом цього показника Тернопільщина – друга в Україні.
Джерело: ІНТБ

Вибір читачів за тиждень

Відео