Прибульці вже у Тернополі! (Відео)

Безліч видів неземних створінь виплекав тернопільський художник, ювелір і скульптор Сергій Кузнєцов.

Фантасмагоричні скульптури, оригінальні картини, чудернацьки розписані старі меблі - все це можна зробити із звичайного мотлоху. Сергій Кузнєцов створює з брухту неймовірні речі. Частину їх можна побачити біля закладів Самогонної ресторації, деякі речі поїхали вже й за кордон, зокрема, - у Японію.

Майстер творить у стилі джанк-арт. Це мистецтво поєднувати непотрібні речі - бляшанки, використані запчастини, пружини та інший начебто непотріб. Фантазія автора оживає у різноманітних формах: від маленької скульптури, дрібної прикраси – до 6-метрового динозавра. На задньому подвір'ї будинку Кузнєцова знаходиться майстерня, вхід до якої стереже досить доброзичливий пес.

Цікаво, що майстер роботи на замовлення зазвичай не виконує, тому що це вже не власний політ уяви, а чужий. Інколи пан Сергій радо свої вироби дарує, інколи продає. Найбільша його потреба – деталі, металеві чи пластикові, з яких можна творити.

Ми побачили, що Сергій Кузнєцов творить сьогодні, розпитали скільки вартують його роботи, а які твори пересічний тернополянин ніколи не побачить.

Про це та інше дивіться у відео.

  

 

Оксана СЛОБОДЯН.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео