Від повноліття – до європейських економічних вершин!

Цими днями корпорація «Агропродсервіс» відзначає своє шістнадцятиліття. Сьогодні вона господарює на більше, як сорока тисячах гектарів землі, з добре розвинутими рослинництвом і тваринництвом. «Агропродсервіс» входить у трійку найбільших виробників свинини в Україні. Зі своєю продукцією ця знана далеко за межами Тернопілля агрофірма впевнено виходить на європейські ринки.

А все починалося із 800 гектарів орендованої ріллі та кількох напівзруйнованих тваринницьких приміщень.

Іван Чайківський: «Наш початок був дуже важкий, фактично з руїни. Але найголовніше, я отримав великий кредит довіри від людей, і ця довіра спонукала мене працювати на перспективу. А коли в обробітку ми мали уже 3 тис. га ріллі (це було у 2002 році), я запросив у партнери знаного фахівця в аграрній галузі Андрія Барана. Не соромлячись вчився, як треба господарювати, у вітчизняних і зарубіжних хліборобів».

Незмінне правило приватного сільгосппідприємства -  працювати прозоро - дозволило мати оборотні кошти, прибуток та користуватися довірою банків. Нині воно переросло у потужну корпорацію, до якої входить 20 підприємств, 5 свинокомплексів, 1 птахівничий та 4 молочно-товаринницьких ферми, потужні комбікормовий і насіннєвий заводи, елеваторне господарство.

Андрій Баран: «Ми завжди чітко виконуємо умови договору з пайовиками і сумлінно з ними розраховуємося. Щоб мати добрі результати у рослинництві, треба любити землю, дбати про відтворення її родючості, запроваджувати новітні технології і суворо дотримуватися агротехнічних вимог».

Нині корпорація «Агропродсервіс» зосереджує увагу на рослинництві, інвестує кошти в якісний обробіток земель і досягає в цьому напрямі значних успіхів. Минулий рік був найкращим для компанії по валовому збору зернових та врожайності. Лише кукурудза видала в середньому на круг по 130-140 центнерів зерна.

Визначаючи структуру свого виробництва, корпорація вирішила поєднати рослинницьку галузь із тваринництвом. При цьому вивчили ринкову кон’юнктуру та можливості формувати власну кормову базу. Розпочинали із свинарства. Тільки у минулому році збільшили кількість основних свиноматок до 14023 голів. Мають біля трьох тисяч голів ВРХ, у тому числі 1040 корів дійного стада. А виробничі потужності птахівництва довели до 2 млн голів курей у рік.

Корпорація є послідовним прихильником відновлення тваринницьких ферм у кожному селі, що дасть можливість створити додаткові робочі місця.
    Оптимізація енергоресурсів

Торік запустили три великих котельні на соломі і 1 на щепі з високим коефіцієнтом корисної дії для обігріву родильних та дорощувальних приміщень свинокомплексів.

    Екологічно безпечне виробництво

Тваринницькі приміщення обладнують потужними вентиляційними засобами. Гнойові стоки подаються у спеціально побудовані лагуни, дно і береги яких обмощені шаром надстійкого матеріалу, що виключає їх потрапляння у грунтові води. Лагуни покриватимуть спеціальним куполом, технологія якого пройшла всі екологічні та санітарні експертизи.

Більше того, на свинокомплексах уже приступили до спорудження біогазових станцій, які забезпечить нейтралізацію запахів, очищення рідкої фракції гнойових стоків до стану технічної води та переробку твердої фракції на біопаливо (твердопаливні пелети).

Соціальне партнерство

Компанія активно допомагає ЗСУ і добровольчим батальйонам (продукти харчування, обмундирування, автотранспорт). Також надає адресну матеріальну допомогу співробітникам, призваним на службу, та їх сім’ям. Лише за останні 5 років на соціальний розвиток сіл, де орендує землю, спрямовано більше десяти мільйонів власних обігових коштів.

З поглядом у завтра

Відновлюється робота Тернопільського м’ясокомбінату і його сертифікація відповідно до європейських стандартів.

«Агропродсервіс» планує збудувати сучасний комбінат у с. Яструбово Козівського району, який складатиметься з елеваторного комплексу, комбікормового заводу та заводу з переробки сої, та ще два елеваторні комплекси у  Зборівському і Збаразькому районах.

До кінця нинішнього року буде здано в експлуатацію  першу чергу сучасного молочного комплексу у ТзОВ «Теофіпільське» Козівського району, розрахованого на тисячу корів з окремим доїльним залом. Здійснюється реконструкція молочно-товарної ферми в селі Урмань на Бережанщині,а також на підприємстві ТОВ «Агропродсервіс Інвест» проводяться ремонтні роботи молочно-товарної ферми на триста голів.

За роки свого існування корпорація «Агропродсервіс» стала високо конкурентним і високотехнологічним підприємством, яке впевнено дивиться у своє європейське майбутнє.

Тож вітаємо настасівських хліборобів з їхнім повноліттям!

За матеріалами сайту корпорації «Агропродсервіс»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео