У Генштабі розповіли про долю корвету “Тернопіль”

На території анексованого Росією Криму залишаються військові кораблі й інші судна, а також літаки і вертоліт Збройних сил України. Питання про їх повернення Україні «зависло».

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передають «Крим. Реалії» .

За його словами, у червні минулого року Росія ухвалила рішення про призупинення повернення військового майна з окупованого нею Криму на материкову частину України.

«Згідно з офіційними даними, на території Автономної Республіки Крим 35 одиниць кораблів, катерів і суден забезпечення в тому числі й ті кораблі, які є бойовими. Мова йде про корвет «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», ракетний корвет «Придніпров’я», корабель управління «Славутич», морські тральщики «Чернігів» і «Черкаси», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», підводний човен «Запоріжжя» і низку інших суден і кораблів забезпечення. Також на території Автономної Республіки Крим залишилися дві одиниці літаючого човна БЕ-12 – літак і один вертоліт Мі-9», – уточнив Селезньов.

Він зазначив, що кораблі, які дислокувалися раніше в Севастополі, в бухті Куриній, переведені в інші бухти і в даний час їхнє місце розташування невідоме. Судна, які перебували раніше в бухті Донузлав, як і раніше там, біля причальної стінки, сказав Селезньов.

За його словами, Збройні сили України готові продовжити переміщення техніки на територію материкової України, однак потрібні відповідні домовленості на рівні МЗС України і Росії.

На даний момент українська сторона не може контролювати використання даної техніки, сказав Селезньов.

У МЗС України не коментували цього питання.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео