Військовий комісар вважає, що мобілізований в армію заробляє більше, ніж якби працював за кордоном (Відео)

Принаймні, це витікає з інтерв’ю Володимира Катинського “TV-4″.

19 червня стартує шоста черга часткової мобілізації

Завдання п’ятої хвилі Тернопільщина, за словами Володимира Катинського, виконала на 72%. Це краще, ніж за попередньої мобілізації.

– На сьогоднішній день 5 чергу мобілізації ми завершили краще, ніж попередню, четверту, - сказав Катинський. -  Планове завдання виконали на 72% і на сьогоднішній день вже почалась підготовка до 6 черги часткової мобілізації, яка фактично майже без перерви почнеться з 19 червня. Знову ж таки, це проведення оповіщення, збору, проведення медичних оглядів і далі в липні буде подача військовослужбовців до навчальних центрів. Для підготовки і підвищення кваліфікації офіцерів, для здійснення їх фахової підготовки або допідготовки і з дальшим використанням в складі підрозділів так, як необхідно Збройним Силам України, – розповів Володимир Катинський.

Принагідно він доповів про забезпечення тих, кого мобілізовуватимуть.

– Всі військовозобов’язані, в подальшому військовослужбовці, які призиваються до Збройних Сил, за ними зберігається і місце роботи, вже як прийнято Указом Президента і постановою Кабінету міністрів, вже на півтора року. Це зроблено для того, щоб не було цієї колізії, що рік закінчився і людину звільняють, а для того, щоб можна було, якщо людина там переслужить день, два, тиждень, два тижня,до місяця, щоб вже людину не було юридичних підстав звільнити безпідставно. За людиною залишається місце роботи, середня заробітна плата залишається по місцю роботи, крім того, військовослужбовцю платиться грошове забезпечення в навчальному підрозділі. Якщо він попадає в зону антитерористичної операції, то платиться подвійне грошове забезпечення. Тому, відповідно, я думаю, що людина, якщо ви порахуєте, то матиме набагато більше, ніж на будь-якій роботі, в тому числі при виїзді за кордон, – каже Володимир Катинський.


Вибір читачів за тиждень

Відео