ЄС виділить 55 млн євро на розвиток малого і середнього бізнесу в Україні

Підтримка бізнесу здійснюватиметься шляхом створення 15 регіональних офісів.

Україна і Єврокомісія підписали сьогодні угоду, згідно з якою ЄК виділить 55 млн євро на розвиток малого і середнього бізнесу в країні. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на своїй сторінці в Twitter.

«Підписали договір про 55 млн євро підтримки малому і середньому бізнесу шляхом створення 15 регіональних офісів», –  написав він.

Єврокомісар із питань Європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнес Ган, який підписав угоду з боку ЄК, на своїй сторінці в Twitter наголосив на важливості подальшої націленості України на структурні реформи.

«Дуже радий підписати угоду про фінансування, яке підтримає на суму 55 млн євро розвиток малого і середнього бізнесу. Реформи дуже важливі для відновлення економіки України, вони допоможуть створити робочі місця та інвестиційно привабливий бізнес-клімат», – написав Ган.

Як повідомлялося, Євросоюз планує виділити Україні, Грузії та Молдові 2 млрд євро на проекти з розвитку малого та середнього бізнесу в рамках імплементації угод про поглиблені та всеосяжні зони вільної торгівлі цих країн з ЄС.

Європейський банк реконструкції  і розвитку планує в 2015 році реалізувати в Україні 130 проектів для малого і середнього бізнесу, зокрема започаткувати програму для жінок у бізнесі за підтримки Європейського Союзу та програму просування експорту за підтримки США.

УНІАН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео