«Лагідний» вбивця попався інспектору з Підволочиська

Не пручався, був п’яний, але адекватний.

Інтуїція та сумлінне ставлення до виконання службових обов'язків допомогли молодшому сержанту, помічнику дільничного інспектора Підволочиського райвідділу міліції Назарові Леськіву впіймати підозрюваного у скоєнні вбивства.

Дорогою на роботу, на зупинці громадського транспорту правоохоронець помітив підозрілого незнайомого чоловіка. В око кидався його неохайний вигляд та алкогольне сп'яніння, - пригадує Назар Леськів.

- Підволочиськ - невелике містечко і я фактично усіх знаю або бачив раніше. Я підійшов до нього привітався та представився. Незнайомець також назвав своє ім'я та прізвище. Підозрілим, як на мене, виявилося те, що чоловік заявив, що приїхав до нас із Львівської області, але чому і для чого мотивувати не зміг. Я попросив його пройти зі мною у Підволочиський райвідділ міліції.

Чоловік не став чинити опір і пішов за молодшим сержантом. І лише зайшовши у чергову частину, Назар Леськів побачив нове орієнтування - розшук підозрюваного у вбивстві. На фотографії був незнайомець з зупинки.

У відділку чоловік поводився адекватно, не кричав і сказав, що він з Молдови. Назар Леськів каже, що спілкуючись із ним він ніколи б не подумав, що це вбивця, оскільки жодної агресії не було.

- Він міг не погодитися піти зі мною у відділок, але чомусь цього не зробив, - розповідає помічник дільничного. - Потім він сам мені розповів, як і чому вбив жінку.

 

За його словами, злочин вчинив у стані алкогольного сп'яніння. Прокинувшись вранці на траві, побачив, що його руки в крові. І тоді зрозумів, що вчинив щось погане. Тому вирішив піти подалі від місця злочину. Саме так опинився на Підволочищині, а завдяки пильності помічника дільничного Назарові Леськіву вбивця понесе покарання.

Назарові Леськіву 21 рік. В органи внутрішніх справ прийшов на початку 2014 року. Хлопець розповідає, що одне з основних завдань, яке він поставив перед собою, одягнувши мундир, це змінити ставлення людей до міліції. Назар мріє про те, що населення з часом почне довіряти людям у погонах.

Рішення служити у міліції батьки хлопця підтримали, а от кохана дівчина не одразу. Проте пройшов час, каже Назар Леськів, і вона з розумінням поставилася до обраної ним нелегкої професії. Сьогодні хлопець навчається у Тернопільському відділенні Національної академії внутрішніх справ. Захоплюється молодший сержант футболом. Готується до поїздки в зону АТО.

Керівництво Головного управління МВС України у Львівській області за допомогу у розкритті умисного вбивства, а також за добросовісне виконання функціональних обов'язків, проявлений високий професіоналізм у виявленні та затриманні злочинця висловило вдячність молодшому сержанту міліції Назару Леськіву, повідомили у СЗГ УМВС України у Тернопільській області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео