Бережани запрошують у храм книги

У неділю, 21 червня, у місті відбуватиметься ІІІ Регіональний книжковий фестиваль "У храмі книг" та дитячий літературний фестиваль «Казка мойого життя».

Під час свята відвідувачів чекає багато цікавих заходів, зокрема мистецька виставка Лесі Красільнікової «Вишиті обереги з маминої скрині», презентації книг «Тернопільщина. Історія міст і сіл: у 3-х томах», «Легенди Бережан» Олени Різник, журналу «Миротворець» Української Миротворчої школи та інших.
Свою творчість презентують письменник Ігор Дерев’яний, (м. Львів), Олексій Лещишин, поет-пісняр, музикант (м. Тернопіль), Наталя Лобас, поетеса (м.Тернопіль), Михайло Харишин, письменник, дипломат (м. Київ), Василь Мойсишин, поет (м. Івано- Франківськ); Василь Герасим’юк, поет, лауреат Шевченківської премії (м. Київ), Віктор Неборак, поет, прозаїк (м. Львів).
На фестивалі відбудеться нагородження переможців літературного фестивалю-конкурсу «Казка мойого життя».

З метою популяризації соціо-культурного проекту "Вся Україна читає дітям" учасникам свята вручать буклет зі списком рекомендованої літератури для дітей та юнацтва. Книжка, зазначають організатори, - важливий фактор у формуванні особистості вашої дитини. Батьки, котрі читають своїм діткам принаймні 20 хвилин на день, назавжди закріпляють теплі відносини з ними. А читання доброї історії забезпечить діткам спокійний сон, врівноважить нервову систему та відведе у фантазіях у прекрасні світи.

У рамках фестивалю Бережанський краєзнавчий музей спільно з БМГО "Рідне місто"організовує виставку на прищіпках.
Те, що в книзі - завжди неймовірно фантастичне. Книга дає можливість поринути в свідомість інших, зникнути у вигаданому світі... Що всередині? Дізнаєшся, тільки відкривши книгу.

Урочисте відкриття ІІІ Регіонального книжкового фестивалю «У храмі книг» відбудеться о 13:00 год. у дворику Ратуші.

З 10:00 год. працюватиме книжковий ярмарок на площі Ринок.

Вибір читачів за тиждень

Відео