Голова облради перевірив безкоштовність лікування в тернопільській обласній дитячій лікарні

У Тернополі - безпрецедентна для України ініціатива забезпечення пацієнтів лікарні медикаментами на 100%.

Як повідомляв «Терен», голова обласної ради Василь Хомінець ініціював виділення з обласного бюджету 6 833 700 гривень на ліки для обласної дитячої клінічної лікарні. Перевірити доцільність використання коштів він вирішив особисто.

«Час зараз надзвичайно складний – в країні триває війна. Однак не можна забувати про найголовніше – здоров’я наших дітей, – наголосив Василь Хомінець під час перебування у лікарні. – 90% того, що виділяє держава, йде на заробітну плату медикам, оплату комунальних послуг. На ліки ніколи не вистачає. Тернопільська обласна рада вирішила взяти це в свої руки. Такий крок – безпрецедентний в Україні».

Василь Хомінець мав змогу ознайомитись з умовами перебування пацієнтів у лікарні, поспілкуватися з медичним персоналом, дітками та їхніми батьками.

«Добре, що для обласної ради пріоритетом є все-таки здоров’я дітей, - говорить завідувач відділення патології новонароджених Зоряна Король. - Всі мами нашого відділення поінформовані, в кожній палаті висять списки закуплених медикаментів. Усі дуже приємно здивовані такими нововведеннями, адже при сьогоднішніх цінах ця допомога є дуже суттєвою».

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео