У Мишковичах дітей навчали зупиняти кровотечу

У пришкільному відпочинковому таборі «Сонечко» села Мишковичі Тернопільського району діти і вчителі відсвяткували День здоров’я з девізом «Вивчи сам – допоможи іншому».

У табір завітали гості, які розповіли і показали діткам, як себе поводити у різних надзвичайних ситуаціях, а також вберегти своє здоров’я і здоров’я близьких. Учасники табору змоделювали декілька надзвичайних ситуацій, а завідуюча підстанцією №3 екстреної медичної допомоги Ганна Пелишок на практиці показала дітям способи перев’язування ушкоджених кінцівок, розповіла про види кровотеч і методи їх зупинки.

«Найсерйознішою загрозою життю людини у більшості надзвичайних ситуацій є кровотеча. І тому зупиняти її потрібно вміти і дітям, і дорослим, адже артеріальна кровотеча може вбити людину за 5 хвилин», - пояснила Ганна Богданівна. 

Також з дітьми зустрілися начальник відділу освіти Тернопільської РДА Василь Цаль, бухгалтер ТРО Червоного Хреста України Олександра Брикайло, головний спеціаліст сектору молоді та спорту Тернопільської районної державної адміністрації Світлана Яхван і представник Тернопільського районного відділу ДСНС Андрій Мельник. Кожен з гостей мав що сказати дітям по своїй спеціалізації. Дорослі також отримали чимало позитиву від учасників табору, які розважалися патріотичними флешмобами, піснями і танцями.

Наприкінці свята учасників команд нагородили символічними подарунками за участь у змаганнях з надання першої невідкладної допомоги, а також за активну участь в імпровізованій вікторині про охорону життя і здоров’я.

Соломія БОЙКО.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео