Випускникам Тернопільського району свідоцтво про освіту вручили на Говерлі

Завершився ще один навчальний рік для школярів Байковецької ЗОШ І-ІІ ст. Для дев’ятикласників він був останній у цих стінах. Цю подію цьогоріч відзначили нетипово — в. о. директора школи Віра Василівна Коршняк втілила у життя ідею, щоб вручення свідоцтва про освіту школярам запам’яталося назавжди — це зробили на найвищій точці України!   

Як розповів староста випускного класу Максим Касарда, підйом на Говерлу відбувся минулими вихідними. Найпершими підкорили вершину Назар Гльос та Касарда Максим — за 1 год. 50 хв., після них прибули Степан Канчук і  Таня Яськевич. “Спочатку ми йшли лісом, — розповів Максим. — Решту дороги нам довелось підніматись по каміннях на Говерляну, від якої до Говерли залишалося всього 500 м. Для багатьох з нас підйом на Говерлу був великою мрією”. Церемонія вручення свідоцтва про освіту була врочистою. Спочатку зауч Віра Василівна Коршняк влучно і зворушливо звернулася до вже колишніх учнів школи, а потім вручила свідоцтва.

Як розповів староста випускного класу Максим КАСАРДА, підйом на Говерлу відбувся минулими вихідними. Найпершими підкорили вершину Назар Гльос та Касарда Максим — за 1 год. 50 хв., після них прибули Степан Канчук і  Таня Яськевич. “Спочатку ми йшли лісом, — розповів Максим. — Решту дороги нам довелось підніматись по каміннях на Говерляну, від якої до Говерли залишалося всього 500 м. Для багатьох з нас підйом на Говерлу був великою мрією”. Церемонія вручення свідоцтва про освіту була врочистою. Спочатку зауч Віра Василівна Коршняк влучно і зворушливо звернулася до вже колишніх учнів школи, а потім вручила свідоцтва.

— Школу закінчив на відмінно – з відзнакою, — зазначив Максим Касарда. — Сумуватиму за улюбленими уроками – алгеброю та фізкультурою, однокласниками, шкільними друзями, вчителями. Звісно, попереду ще багато нового і цікавого, але те, що було в Байковецькій школі, вже не повториться. Класний керівник – вчитель історії і правознавства Наталя Миколаївна Пахолік – була і залишатиметься добрим другом нашого класу. Цього літа традиційно планую взяти участь у всеукраїнській прощі до Зарваниці. Восени сподіваюся стати студентом Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя, де вивчатиму комп’ютерні системи та мережі.  

    Ірина ЮРКО
    Джерело: tenews.te.ua
 

Вибір читачів за тиждень

Відео