Зцілювальна кольоротерапія від тернополянки Ганни Слівінської

Вишиті картини цієї талановитої жінки, пройти повз них і не зупинитись надовго - неможливо.

Якась особлива і невидима притягальна духовна сила об'єднує колекцію робіт Ганни Слівінської. Здається, що потрапляєш в ауру її творів і мимоволі сам стаєш частинкою отого вишиваного світу. А він особливий.

У цьому калейдоскопі переплетене позачасся традицій, історії, культури нашого краю, зрештою - всієї України. Поспоглядав вишиття - і вже стаєш інакшим, оновленим, піднесеним у настрої, наповненим радістю життя. Нині, з огляду на ситуацію в Україні, це дуже важливо.

Між тим свою справу робить вдало підібрана гама кольорів – свого роду кольоротерапія. Не думаю, що авторка робить це спеціально, бо тоді б вишиття не було б таким теплим і сонячним. Навпаки, відчувається, що творить вона інтуїтивно, як підказує серце. Тому ті, хто вперше дізнаються про пані Слівінську, дивуються, адже вона не тільки майстер народних художніх промислів, а, в першу чергу, - головний лікар комунальної установи Тернопільської обласної ради "Центр здоров'я", головний редактор щомісячника "Інформаційний вісник медицини", обласний позаштатний спеціаліст з народної і нетрадиційної медицини, заслужений лікар України, голова Громадської Ради при департаменті охорони здоров'я ТОДА, член ГО "Тернопільська асоціація головних лікарів".

У творчому доробку пані Ганни – понад сотня вишитих картин. Вона активна учасниця акції "Барвиста Україна", Всеукраїнського фестивалю лемківської культури "Дзвони Лемківщини", фольклорно-мистецького фестивалю "У Борщівському краї цвітуть вишиванки", виставки майстрів народної творчості "Скарби Тернового поля".

"Моя країна - Україна" - нова персональна виставка Ганни  Слівінської, яку вона приурочила до професійного свята медичних працівників. Виставка була представлена у конференц-залі Тернопільської університетської лікарні.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

Вибір читачів за тиждень

Відео