На Тернопіллі відремонтують занедбані паркінги

Завдання – зробити це за місяць.

Належно зустрічати, приймати і проводжати гостей — основні принципи успішної туристичної діяльності. Для туристів, які подорожують автотранспортом, автостоянка — це обличчя регіону. Зробити хорошу стоянку — не проблема, значно складніше зберегти її у належному стані. Так вважає голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він дав завдання відповідним структурам потурбуватися про пристойні місця зупинок автомобілістів.
- Необхідно зробити усе для того, щоб привести у належний стан підїзди, що ведуть до наших духовних пам’яток — Почаївської Лаври і Зарваниці, - каже очільник області. -- Якщо Тернопілля — туристична столиця України, то люди, які приїжджають сюди, мають відчувати себе максимально комфортно. Сьогодні ми працюємо над комплексною стратегією, що передбачає підсилення туристичної привабливості нашої області. До цього залучаються експерти, науковці, аналітики, повідні туроператори. Кожен з них має своє завдання й реальні терміни його виконання. Насамперед, необхідно відновити занедбані районні паркінги. Якщо вони взагалі відсутні на трасах, обов’язково встановлювати їх. У кожному районі повинна бути мінімум одна стоянка».
Це клопіт не лише голів райдержадміністрацій чи районних рад, наголосив очільник Тернопільської ОДА. Це повинна бути спільна робота усіх без винятку державних установ, структурних підрозділів у районах, передає social.ternopil.ua.
«Працівники лісництва нехай зроблять альтанки, — продовжує Степан Барна. — Належний під’їзд — завдання райавтодору. Туалети, смітники нехай поставить громада села, біля якого встановлюватиметься паркінг. Підтримка чистоти — теж за людьми. У кожному районі за липень ми повинні побачити по одному такому об’єкту. В першу чергу, необхідно відновити існуючі. А потім встановити у тих місцях,де найчастіше зупиняються люди, — на дорогах загальнообласного, всеукраїнського чи міжнародого значення».

Вибір читачів за тиждень

Відео