Вартість круїзів на тернопільських теплоходах переглянуть

Змінити ціну квитків на прогулянки теплоходами у залежності від дальності проїзду пропонують у КП "Тернопільелектротранс ".

Зараз вартість прогулянкових поїздок на теплоходах становить 15 грн., пише 20 хвилин. Вона не залежить від того, чи пасажир їде повне коло, чи тільки до Дальнього пляжу. Саме таким є рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради, повідомив директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх.

Але підприємство, на балансі якого перебувають два тернопільські теплоходи, направило до управління транспорту та зв’язку міської ради пропозиції щодо зміни рішення виконкому та запровадження чіткості.

Зокрема, пропонується прописати в рішення, що діти до 7 років їздять безкоштовно, а діти шкільного віку (від 7 до 16 років) – оплачують 50 відсотків від вартості проїзду, чого в попередньому рішення виконкому не було. Також вноситься пропозиція розмежувати рейси, щоб вартість поїздки за маршрутом: причал «Центральний» – причал «Дальній» і  «причал «Дальній» – причал «Центральний» становила 10 грн. і «причал «Центральний» – причал «Центральний» – 20 грн.

– Тобто за поїздку на Дальній пляж і повернення назад має місце економія 10 грн. З іншого боку на 5 грн. пропонується збільшити вартість проїзду до Дальнього пляжу і назад через збитковість для КП ТЕТ даних перевезень. Водночас, діти матимуть право безкоштовного проїзду, а школярі – за половину вартості, - зазначив  Андрій Мастюх. - Окрім того, потрібно пам’ятати, що утримання теплохода – це дуже дороге задоволення. Скажімо, щоб провести експертизу придатності до експлуатації одного причалу, потрібно заплати 30 тис. грн. А таких причалів на Тернопільському ставі є кілька і дійсна ця експертиза лише на 5 років. Не складно підрахувати, що цілий місяць треба заробляти теплоходам, щоб тільки повернути витрачені на експертизу одного причалу кошти.

Сьогоднішні теплоходи працюють у «мінус» 100-120 тис. грн. на рік. Їх ніхто не субсидує, тому підприємству зручніше було б припини ці перевезення, звільнити працівників тощо.

– Але ніхто на це не піде, позаяк тернополяни звикли до подібних прогулянкових поїздок, відповідно всіма силами перекриваються збитки, щоб теплоходи і далі милували око городян та гостей міста, – підсумував він.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео