Тернопільські «автомайданівці» і волонтери поповнили банк крові

Дні донора організовують і в окремих державних установах. Здають кров правоохоронці, пожежники, працівники прокуратури, ДАІ.

“Ситуація на сході України загострюється, тому ми вирішили внести свою лепту для поповнення банку крові. Відгукнулися й ті тернополяни, які прочитали наш заклик у соцмережах. Частина наших хлопців не могли нині здавати кров, бо ще місяць не минув, як були донорами”, – каже активіст ВО “Автомайдан” Ігор Василів.

Бойові дії на сході України спонукають жителів Тернопільщини активніше здавати кров. Окремі державні установи організовують дні донора і масово здають кров. Зокрема, це правоохоронці, пожежники, працівники прокуратури та ДАІ.

Тернопільська обласна станція переливання крові готова надавати кров прифронтовим лікарням, але поки що за такою допомогою ніхто не звертався. Про це розповів головний лікар Тернопільської обласної станції переливання крові Петро Лучанко.

“У нас запасів крові є в достатній кількості. Ми могли б допомогти лікарням сходу України. Для перевезення потрібний спеціальний автомобіль, під час доставки має підтримуватися температура +2- +8. Кров через 35 днів вже не придатна до використання. Найдовше може зберігатися 45 днів, але це залежить від консервантів – речовин, які не дають крові згорнутися. Тож потрібно дотримуватися умов заготівлі, переробки і доставки”, – зазначає Петро Лучанко.

Джерело: День

 

Вибір читачів за тиждень

Відео