У жителя Бучацького району знайшли два пістолети і вибухівку

З 10 по 25 червня на території Тернопільщини тривала цільова оперативно-профілактична операція «Зброя та вибухівка». Мета заходу – вилучення з незаконного обігу зброї, вибухових речовин та боєприпасів.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласної міліції СтепанЯцух, з початку року тернопільські міліціонери виявили 83 факти незаконного обігу зброї з ознаками кримінальних правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Під час цьогорічної операції «Зброя та вибухівка», яка проходила у два етапи, правоохоронці вилучили вісім одиниць вогнепальної зброї (п’ять пістолетів, карабін, автомат та обріз), півтисячі набоїв, три гранати та майже півкілограма вибухової речовини.

Найбільшу кількість небезпечних предметів зберігав у себе вдома мешканець Бучацького району. Під час санкціонованого обшуку в чоловіка вилучили два пістолети та вибухівку. Знайдене направлено на експертизу. За даним фактом порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 ККУ.

У колекціонера набоїв з Чортківського району вилучено півсотні патронів калібру 7,62 мм до нарізної вогнепальної зброї. Предмет за зовнішніми ознаками схожий на ручну гранату «РГД-5» виявлено у раніше судимого жителя Тернопільського району. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження.

У зв’язку з подіями на Сході на мирну Тернопільщину нерідко потрапляють зброя, боєприпаси та вибухівка, тому міліціонери й надалі проводитимуть подібні оперативно-профілактичні відпрацювання, повідомили у СЗГ УМВС України у Тернопільській області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео