Яценюк розвіяв надії українців на зменшення драконівських тарифів

«Усі ті байки і казки про те, що тарифи можуть бути зменшені - не що інше, як потуги перед муніципальними виборами. Відповіддю на тарифи мають бути субсидії».

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запевнив, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення понижувати не будуть. Водночас глава уряду надіється, що субсидії зможуть полегшити тягар для незахищених соціальних верств населення. Яценюк назвав «байками» можливість пониження тарифів ЖКГ.

Про це прем’єр заявив у ході селекторної наради щодо виконання заходів із енергоефективності, передає новину «Преса України». 

«Усі ті байки і казки про те, що тарифи можуть бути зменшені - ні що інше, як потуги перед муніципальними виборами. Відповіддю на тарифи мають бути субсидії», - зазначив глава КМУ.

Водночас він хоче, аби вся влада несла відповідальність за підвищення стягнень з громадян України. Яценюк нагадав, що у бюджеті-2015 на субсидії передбачено 24 млрд грн.

«Якщо ви думаєте, що можна буде показувати пальцем на Київ - нічого не вийде - це відповідальність в цілому всієї влади і в тому числі органів місцевого самоврядування», - підкреслив прем’єр.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео