Тернополяни присвятили ніч кіномистецтву

У галереї «Бункермуз» тривав фестиваль короткометражного українського кіно «Відкрита ніч - дубль 18». 18 рік поспіль пошановувачі кіно збираються наприкінці червня, щоб насолодитися новим, українським кіно. Важливо, що у Тернополі кінофестиваль пройшов вперше. Понад 160 містян зареєструвались на нього, щоб посидіти перед екраном.

«Тернополяни зможуть переглянути 44 кінострічки. На сам фестиваль зареєстровано 250 заявок, журі обрало найкращі фільми. Оскільки мистецтво не може залишатись осторонь подій на сході країни, то багато короткометражок присвячено АТО. Це фільми молодих режисерів про життя бійців і мирних жителів, - розповів координатор фестивалю «Відкрита ніч - дубль 18» у Тернополі Володимир Гавришків. - Родзинка фестивалю - трейлери фільмів, які зараз ще знімають. Щойно стрічка вийде у прокат, CinemaHall покаже їх загалові. Таким чином ми намагаємось популяризувати українське кіно»

Засновником  і незмінним організатором фестивалю є відомий український режисер Михайло Іллєнко. Вісімнадцять років тому йому сказали, що українського кіно немає. Він не повірив і зробив кінофестиваль «Відкрита ніч». Сьогодні фестиваль розрісся по 50 містах України та 12 локаціях за кордоном. Важливо, що повноцінні кіномайданчики працювали також у зоні АТО.  

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео