Шевченківці попрощались із тернопільським глядачем виставою «Наречена світанкової зорі»

В академічному драмтеатрі імені Т. Г. Шевченка відбулось закриття театрального сезону. Актори попрощались з глядачами виставою «Наречена світанкової зорі».

Як зауважив режисер-постановник Олег Мосійчук, ця вистава – притча про вічні цінності: кохання, зраду, пристрасть, прощення, розчарування і знову віру та надію.

«Театр завжди був і є віддзеркаленням суспільних проблем. Сцена - це віддзеркалення настроїв суспільства. Події на сході країни тривожать кожного. Багато тернополян приходили в театр, шукаючи розради, - зазначив Олег Мрсійчук. – Востаннє у цьому сезоні ми пропонуємо глядачам легенду про кохання «Наречена світанкової зорі» іспанця Алехандро Касона. Це притча про вічні цінності, що змушують задуматись».

За словами режисера-постановника 84-ий театральний сезон був дуже насичений. Шевченківці відвідали театральні фестивалі у Львові, Івано-Франківську, взяли участь у 49-ому фестивалі української культури у польському місті Ельблонг, де вистава тернополян зібрала аншлаг.

Сьогодні, не зважаючи на закриття сезону, актори продовжують плідно працювати над новими театральними шедеврами. Шевченківці обіцяють: ювілейний, 85-ий, театральний сезон буде ще більш цікавим.

Наталя ЛУКІВ

Фото з архіву театру/ 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео