Тернопільська поетеса отримала міжнародну нагороду

Відома поетеса Олександра Кара (віднедавна Sandra Karyy), авторка поетичної книжки "Грааль" для бійців АТО, написала нові поетичні три книжечки "Справа честі", "У пам'яті не зітреться ніколи", "Крило війни". Всі три збірки об'єднує тема війни, події на сході України.

Свої книги пані Олександра передає військовому хірургу Анатолію Муравйову, який живе в Маріуполі. А він розвозить їх на блокпости. Нещодавно на прохання пана Анатолія поетеса через Інтернет зібрала для тамтешніх бібліотек значну кількість україномовних книжок, оскільки їх у тому краї катастрофічно не вистачає. Також на його прохання вона купила портрет Шевченка, державну атрибутику і передала у сільську раду села Іллічівське, поблизу Маріуполя. 

Нещодавно поетесі Олександрі Карі, членкині Асоціації Українських письменників, урочисто вручили міжнародну нагороду від Всесвітньої Української координаційної Ради - ювілейну медаль. Її засновано з нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Нагороду із Словенії привезла Галина Маловшек, голова української діаспори та директор "Українського фестивалю у Словенії".

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео