Ділові підсумки дня: 30 червня

РФ не хоче обговорювати з Україною знижку на зустрічі щодо газу, США розширили антиросійський список санкцій, банк Жеваго збільшив статутний капітал на 58%, доходи українців суттєво зменшилися, Греція не зможе виплатити у вівторок борг МВФ.

У Відні проходить тристороння зустріч щодо газу

Міністри енергетики Росії та України Олександр Новак і Володимир Демчишин, а також віце-голова Єврокомісії (ЄК) з Енергетичного союзу Марош Шефчович проводять тристоронні переговори з газових питань у Відні.

Російська сторона не обговорюватиме з українськими партнерами розмір знижки на газ, заявив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак.

У свою чергу, у «Нафтогазі» зазначили, що ефективне рішення з газового питання з Росією має бути тристороннім, яке зобов'язуватиме і фіксуватиме тимчасові домовленості з усіх спірних моментів як мінімум до кінця I кварталу 2016 року.

США розширили російський санкційний список

Управління з контролю за іноземними активами при Міністерстві фінансів США (Office of Foreign Assets Control, OFAC) оголосило про те, що нові санкції щодо російських компаній набрали чинності.

До списку санкцій вперше потрапили «Газпром», «Лукойл», «Транснєфть», «Газпром нєфть» і «Сургутнєфтєгаз».

Банк «Фінанси та Кредит» збільшив статутний капітал на 2 млрд гривень

Банк «Фінанси та Кредит» (Київ) збільшив статутний капітал на 1,972 млрд грн, або на 57,7%, – до 5388 млн грн шляхом приватного розміщення допемісії акцій за прискореною процедурою.

Доходи українців зменшилися на 23,5%

Реальні наявні доходи населення, визначені з урахуванням цінового фактора, у першому кварталі 2015 року зменшилися на 23,5% порівняно з аналогічним періодом 2014 року, повідомляє Держстат.

Мінфін Греції де-факто визнав дефолт

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс підтвердив, що країна не виплатить 1,6 млрд євро Міжнародному валютному фонду 30 червня, що фактично означає дефолт країни.

Відповідаючи на запитання, чи зробить Греція платіж у вівторок, Варуфакіс заявив: «Ні».

forbes.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео