У Тернополі від богатирської сили ламалось спортивне знаряддя (фото, відео)

У рамках сімейно-спортивного фестивалю «Тернопіль Спортивний» у Файному місті відбулися богатирські ігри.  Турнір найсильніших людей організували у парку Шевченка. Одним із суддів та ведучим  змагань були найсильніші українські богатирі Володимир Рекша і Сергій Конюшок.

Богатирі завітали до Тернополя з Києва, Львова, Івано-Франківська, Чернівців та Вінниці. Десять стронгменів змагалися у п’яти богатирських вправах.

Найбільш видовищним стало перекидання шин вагою 360 кг. Також спортсмени змагались, хто більше разів підніме колоду вагою 120 кг, і хто швидше донесе на відстань 40 метрів дві валізи вагою по 115 кг кожна.

Однак найважчою для спортсменів стала остання вправа – вони несли на швидкість коромисло вагою 320 кг. Не всі богатирі справились з такою вагою і дистанцією.

Хоча у руках стронгменів ламалось навіть спортивне знаряддя, все ж на змаганні обійшлося без травм. У підсумку богатирських ігор перемогу здобув чернівецький богатир Андрій Бурштин.

«Секрет моєї перемоги простий, - сказав він. - У мене є надійна опора, моя сім'я: дружина Наталка і донечка Олександра. Коли у тебе така підтримка, то все в житті складається найкраще».

Друге і третє місця вибороли львів’яни. Друге місце посів Олег Пилип'як, третє - Павло Кордіяка.

Приїхали богатирі у наше місто завдяки сприянню тернопільської «Самопомочі».

Наталя ЛУКІВ.

Фото та відео автора. 

Вибір читачів за тиждень

Відео