На Збаражчині «звірствують» військові комісари

Сьогодні у Збаражі був базарний день. Чоловіки призовного віку по четвергах стараються на торговицю не потикатися, бо останні кілька тижнів працівники районного комісаріату і міліції влаштовують безпрецедентні облави.

Ось і нині базаром походжали військові і міліціонери, виглядаючи у натовпі потенційних вояків. Люди обурюються, розповідаючи, які чудеса інколи трапляються у тихому містечку і на околицях.

Із почутого у торгових рядах: «З військкомату прийшли на День молоді на дискотеку, то хлопці розбігалися, куди бачили». «Повістки вручають водіям маршрутних автобусів, вчора з Кобилля (село на півночі Збаражчини.-«Терен») не виїхав перший ранковий автобус, бо водія попередили, що на трасі «пасуть» з військкомату». «Знайомий має другу групу інвалідності, ходить за допомогою милиць, а йому принесли повістку». Таких історій, безперечно, вистачає не лише у Збаразькому районі.

А ще  місцеві люди звідкілясь знають, що із повістками так рвійно переслідують чоловіків лише на Галичині. 

Збаражани обурені, а ще дуже стривожені. Люди розуміють, що захищати країну від агресора потрібно, але не сприймають того, що до армії «гребуть» усіх поспіль, насамперед тих, хто не вміє і не хоче воювати. Молоді хлопці і чоловіки призовного віку тим часом шукають місця, де б надійніше перечекати небачену активність комісарів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео