У Зарваниці створять музей духовного малярства

У всесвітньому марійському відпустовому центрі на Теребовлянщині розпочав роботу перший Всеукраїнський пленер художників "Тобі, Богородице! Зарваниця - 2015". Митці з'їхалися у це святе місце з різних куточків нашої країни. Триватиме пленер до самої Прощі.

Тематика майбутніх полотен - сакральна. Організатори цього заходу - художник з Теребовля Микола Шевчук і тернопільський журналіст Олег Снітовський.

На пленер приїхали митці Костянтин Могилевський родом з Луганщини (зараз живе в Бучі Київської області), Віктор Гвоздинський з Рівного, Василь Красьоха і Леонід Павленко з Києва, Олег Курдибаха, Михайло Кузів та Богдан Ткачик з Тернополя, Богдан Бринський з Івано-Франківська.  

Як розповів заслужений художник України Богдан Ткачик, по дві картини художники подарують для майбутнього музею духовного малярства, про який мріяв колись Андрей Шептицький. Решту полотен виставлять на продаж, аби згодом 25 відсотків коштів від продажу передати на підтримку українських воїнів.

Полотна освятить настоятель УГКЦ Святослав Шевчук. 

Довідка. Цього року духовний світ України відзначає 775-річчя з дня, коли Божа Матір з’явилася у Зарваниці і 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео