Тернопільські школярі проводять канікули з Богом

У Тернополі відкрився християнський табір «Веселі канікули з Богом». Вже від самого ранку біля Катедри зібралось чимало дітлахів. Їх розважають співами, іграми, танцями, а також навчають християнським цінностям. Участь у таборі безкоштовна.

«Дозвілля в радості і без гріха» - під таким гаслом вже вчетверте влаштовують табір для школярів «Веселі канікули з Богом» при Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Дітей віком від 8 до 16 років навчають християнським цінностям в цікавий спосіб – завдяки іграм, сценкам, пісням,  майструванню виробів своїми руками, флешмобам тощо.

Організовують табір з благословення архієпископа і митрополита Василія Семенюка семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.

- Зважаючи на досвід минулих років, дітей буде не менше 250, - зазначив відповідальний за проведення табору брат Роман Демуш. - Оскільки цього року католицька церква переживає рік пам'яті митрополита Шептицького, тематику табору зробили і в цьому напрямку. Ми хочемо, щоб школярі на канікулах не лише відпочивали, але й навчилися чогось доброго та корисного.

Сьогодні коло Катедри аніматори влаштували хороводи, співи і танці. Участь у таборі безкоштовна. Радять лише брати з собою головний убір від сонця, смачні бутерброди і гарний настрій. Розважатимуть дітей з 10 до 16 год. 

Семінаристи обіцяють насичену програму впродовж усіх днів - буде багато сюрпризів як для дітей, так і для тернополян. Ті, хто не встигли зареєструватися сьогодні, можуть прийти завтра на 10 год.

- Сподіваємося, що в цей непростий час діти прийдуть, щоб молитися за мир в Україні, адже відомо, що Бог вислуховує дітей в першу чергу, - додає брат Роман.

Нагадаємо, дитячо-юнацький табір «Веселі канікули з Богом» триватиме при Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці з 6 до 12 липня.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео