У Тернополі розпочався чемпіонат України з боксу серед юніорів

Вперше в історії Тернополя на базі національного економічного університету проходить чемпіонат України з боксу серед юніорів. Змагання триватимуть з 7 до 12 липня.

Змагатимуться понад 350 спортсменів з усіх куточків України. На чемпіонат приїхали і представники Луганської та Донецької областей. Честь Тернополя на чемпіонаті України захищатимуть 11 вихованців спортивних клубів «Поєдинок» і «Шкіряна рукавичка».

«У Тернополі вперше проходить чемпіонат України з боксу серед юніорів. Він проводиться у рамках підготовки до чемпіонатів Європи та світу. До нас завітали спортсмени з різних куточків країни, у тому числі і зі сходу України, - розповів віце-президент Федерації боксу Тернопільської області Євген Степанов. - У Тернополі бокс не пасе задніх. Ми можемо представляти обласну команду у повному складі. Сподіваємось щонайменше на чотири медалі, але старатимемось, щоб перемог було більше».

Привітав учасників змагань голова обласної ради Василь Хомінець.

«Завдяки спільній та плідній роботі з тернопільською федерацією становлення боксу на Тернопільщині набуває державного масштабу, що одразу відображається на успіхах спортсменів нашого краю, - зазначив він. - А підтверджує це те, що такий масштабний чемпіонат відбувається саме у Тернополі. Приємно, що у змаганнях беруть участь команди з Донбасу та Луганська. Переконаний, що незабаром приєднаються і кримські боксери. Тож бажаю усім перемог, успіхів та вагомих внесків у розвиток українського боксу».

Фінальні поєдинки боксерів-юніорів, які змагатимуться за квиток на чемпіонату світ, відбудуться 11-12 липня.

Вхід для усіх охочих підтримати юних українських боксерів та повболівати за найкращих у дні змагань – вільний.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

Вибір читачів за тиждень

Відео