Поляки навчали тернопільських колег навикам рятування на воді

Працівники відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Управління ДСНС України у Тернопільській області на запрошення колег з Катовіцкого воєводства республіки Польща взяли участь у програмі надання першої медичної допомоги потерпілим, рятування людей на воді.

Створювати відділення водолазно-рятувальних робіт на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління (АРЗ СП) на Тернопіллі почали ще у серпні 2013 року. Діяльність відділення спрямована на зменшення випадків загибелі людей на водоймах області, пошук і рятування потерпілих на воді.  

У Польщі тернопільські рятувальники впродовж 15 днів пройшли інтенсивний вишкіл, навчаючись за сучасною програмою, розробленою для польських вогнеборців.

Перший тиждень бійці вивчали медичну тактику, способи надання першої медичної допомоги потерпілим, проведення реанімації. Впродовж другого тижня тернополяни разом з польськими рятувальниками-водолазами міста Бітум Катовіцкого воєводства провели практичні заняття, на яких відпрацьовували рятування потерпілих з човнів, катерів, підняття їх з води, надання першої допомоги, пошук невідомих предметів у водоймах. Застосовували при цьому європейські методи пошуку і найсучасніше водолазне спорядження та обладнання, повідомили у ДСНС області.

Вибір читачів за тиждень

Відео