Степан Барна про здобутки 100 днів роботи

Минуло три місця, як на посаду голови Тернопільської ОДА було призначено Степана Барну. Чи достатньо цього часу, аби вникнути у проблеми краю, навести діалог з громадою? Про те, що вдалося реалізувати із задуманого пан Барна розповів під час прес-конференції у Збаразькому замку.

Як зазначив очільник області, в основі його діяльності завжди стоятиме людина. Тож у перший тиждень перебування на посаді він з однодумцями розробив стратегію -  п’ять пріоритетних напрямків, які охоплюють всі сфери потреб жителів краю: внесок в людину; внесок в економіку; внесок у туризм; внесок у село; внесок у дітей.

«Протягом 100 днів на посаді нам вдалось реалізувати поставлені у стратегії цілі, - сказав Степан Барна. - Більше того, всі райони нашої області також вже працюють в рамках стратегії та кожен сьогодні пропонує той об’єкт, який вони завершать ще до кінця цього року. В основі нашої діяльності – людина, громадянин, який повинен відчувати якість життя не зі звітів чи новин, а в своєму гаманці на прикладі добробуту своєї родини».

Особливу увагу очільник краю звернув на розвиток економіки. Спеціальна комісія відібрала 42 проекти регіонального розвитку, які включені до узагальненого переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, на загальну вартість майже 102 млн. гривень.

Не менш важливим на Тернопільщині є і розвиток туризму.

«Я не дарма вибрав як місце звіту про роботу за 100 днів Збаразький замок. Наша команда наочно демонструє, що туризм є одним з пріоритетних напрямків. Тому, незважаючи на об’єктивні труднощі, сфера гостинності Тернопільщини не стоїть на місці, а постійно розвивається, - наголосив Степан Барна. -  Реконструкція діючих підприємств готельного господарства, спорудження нових туристично-відпочинкових комплексів здійснюється в основному за рахунок внутрішніх інвесторів, яким ми надаємо всесторонню підтримку, оскільки це робочі місця, податки до місцевих бюджетів».

Вклад в дітей – це наше майбутнє. Степан Барка каже, що потрібно вкладати тисячі в виховання дітей і тоді не буде ані війни, ані конфліктів. Тому на Тернопільщині активно працюють над розвитком освіти, дозвілля, фізичного розвитку.

«Хотів би, щоб кожен перейнявся тим, що всі ми є членами єдиної великої команди, яку уповноважили зробити життя простого українця кращим», - підсумував Степан Барна.

Наталя Луків.

Фото автора. 

 

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео