Збаражанин - чемпіон світу серед ветеранів!

“Золотом” і “бронзою” поповнились скарбнички збаразьких гирьовиків. На чемпіонаті світу з гирьового спорту в угорському місті Печ, який відбувся 4-5 липня, збаражанин, майстер спорту міжнародного класу, заслужений тренер України Петро Багрій, вчергове став чемпіоном світу серед ветеранів. Його вихованець Роман Порохняк здобув бронзову медаль.

Турнір зібрав понад 140 учасників із 13 країн світу. Україну представляли 30 спортсменів, серед них двоє – з Тернопільщини. Це збаражани Петро Багрій та Роман Порохняк з Шилів.
Змагання проводились по довгому циклу, який вважається найважчою вправою в гирьовому спорті. Нелегко атлетам було і через велику спеку − 38 градусів. Проте збаражани не підвели. Петро Федорович, виступаючи в категорії ветеранів 55-59 років, показав чудовий результат − близький до рекорду світу. Він підняв дві 24-кілограмові гирі 83 рази і здобув перше місце у категорії до 90 кг. Петро Багрій також взяв участь в естафеті, виступивши у складі збірної ветеранів з 5 осіб, які виконували вправи по дві хвилини, набрали в сумі найбільше очок і зайняли перше місце. Таким чином, спортсмен отримав два «золота» − в індивідуальному заліку та естафеті.


Роман Порохняк виступав серед дорослих у ваговій категорії 65 кг і здобув третє місце.
− Звичайно, Роман здатний на більше, проте було чимало негативних факторів, які вплинули на хід підготовки, тренувань та ще й спека під час змагань не додала сил, − відзначив тренер хлопця Петро Багрій − Хоча, звичайно, умови для змагань були комфортні: просторий зал гуманітарного ліцею, до послуг спортсменів − великий басейн, лежаки, кімнати-сауни. Видно, що люди там дбають про розвиток спорту і про здоров’я учнів, усієї нації загалом. Якби у нас була б хоч дещиця такого ставлення до спорту і суспільства, то було б набагато легше. І результати, безперечно, не забарились би.

Джерело: Народне слово

Вибір читачів за тиждень

Відео