Дерматологи застерігають тернополян

Сонячне світло покращує самопочуття людини, однак, може викликати і ряд хвороб і патологій.  Тому дерматологи застерігають тернополян бути уважними та дотримуватись певних рекомендацій лікарів.

Лікар-дерматолог вищої категорії Оксана Глушок говорить, що сонячне світло може покращити самопочуття людини, але може викликати запальні реакції шкіри.

«Для більшості людей сонячне світло покращує самопочуття, - каже вона. – Світло потрібне для синтезу вітаміну D. Однак, крім позитивних впливів на організм, сонячні промені викликають гострі і хронічні запальні шкірні реакції, рак та старіння шкіри і можуть викликати побічні реакції на ряд медикаментів».

Тернополянам слід пам’ятати, що в літній період потрібно максимально захищатися від дії сонячних променів. Період найбільшої активності сонця – з 10 до 16 години. На сонці лікарі-дерматологи рекомендують були під прямими сонячними променями до 10 годин та після 16.

Лікар каже, що хвороби, які виникають від впливу сонця, можна поділити на дві групи – гострі захворювання і хронічні.

«Реакції, які виникають швидко і є гострими на вплив сонця та захворювання, які є результатом тривалого впливу. Наукою доказано, що вплив сонячної енергії пригнічує імунітет організму, як шкіри, так і в цілому», - ділиться лікар-дерматолог.

А ще реакція шкіри залежить в значній мірі від її типу. Люди із світлою шкірою, схильною до веснянкуватості, світлими очима, світлим та рудим волоссям повинні ще більше захищатися від впливу сонця, ніж люди, які мають шкіру звичайного забарвлення та смагляву.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео