Тернопільських дітей вчать дисципліни в наметовому таборі «Козацька звитяга»

Тернопільських дітлахів три роки поспіль дисциплінують у спеціальному наметовому таборі «Козацька звитяга», що на Хмельниччині. Цьогоріч там перебували 15 хлопців. Поблизу Голубих озер їх навчали бути самостійними, нести відповідальність та приймати рішення. Вихованці прибирали та доглядали за собою, покращували знання з історії, географії, природознавства.

«Табори проводяться переважно у червні та липні. Хлопців з Тернополя возимо на Голубі озера, біля села Стригани Хмельницької області. Біля одного з озер і розташований табір. Їздимо туди з вихованцями, але можна брати і тих, хто не займається бойовим гопаком, з 9 років. Я постійно туди їжджу з дітьми і є старшиною. На одного старшину випадає 10 дітей», – розповів тренер з бойового гопака Ігор Іщук.

У таборі вихованці та старшини живуть у наметах. Вранці, після сну, діти бігають, роблять зарядку, снідають. Потім хлопців чекають навчальні та розвиваючі лекції, тренування, екскурсії. Правила проживання дуже суворі: є чіткий розпорядок дня, кожна дитина прибирає самостійно за собою, миє посуд, пере одяг.

«Хлопців витягують з їхньої зони комфорту. Вдома є комп’ютер, мама все робить і готує, випере. А тут вони приїжджають на 10 днів, і одразу дисципліна, графік. Треба тренуватися, вчитися, ставати самостійним, приймати самому рішення, не підводити колектив, оскільки діє система покарання, коли за проступок одного відповідає і карається увесь загін або табір загалом. Покарання може бути і за носіння брудного одягу», – поділився Ігор Іщук.

Доглядають та виховують дітей тренери-старшини. За один 10-денний заїзд у таборі перебуває до 60 учнів. Хлопців там загартовують – організовують сауну через день, після якої вони одразу стрибають в озеро.

За словами тренера, після 10 днів перебування у таборі «Козацька звитяга», діти змінюють свою поведінку, стають відповідальнішими, самостійнішими. Батьки дуже вдячні за такі позитивні зміни у своїх чадах.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео