Тернопіль може претендувати на статус спортивного міста

Такого висновку дійшли тренери, які побували у Тернополі на чемпіонаті України з боксу. Мовляв, у нас є ресурс, є багато чемпіонів і спортсменів, які можуть ставати чемпіонами.

«Захід організовано на високому рівні, і хоча спортивні змагання такого масштабу у Тернополі досі не відбувались, цьогорічний чемпіонат з боксу нічим не поступається аналогічним, котрі проводяться в нашій державі, - зазначив тренер 1-ої категорії СК «Поєдинок» Роман Діткун. – Звісно, для розвитку спорту, і боксу у тому числі, бракує фінансування. На тернопільському чемпіонаті була відчутна підтримка влади. Сподіваємось на плідну співпрацю і надалі».

До слова, під час чемпіонату Тернопільський національний економічний університет відкрив зал боксу в одному із своїх корпусів. У відкритті взяли участь депутати обласної ради, представники ректорату ТНЕУ, ОДА та спортивної еліти краю.

«Часто присутність перших осіб області на спортивних заходах є формальністю, а часто - це прояв реального інтересу до спорту та бажання сприяти, - прокоментував у соціальній мережі чемпіонат України з боксу та відкриття залу боксу керівник департаменту у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту ОДА Віктор Мацикур. - Добре, коли приводом для зустрічі є подія, коли створено щось нове для нашої галузі, хочеться, щоб таких приводів було багато. Тут мають попрацювати і департамент, і рада, і міська влада, і федерації, і вузи. Роботи «непочатий край».

Нагадаємо, що у підсумку чемпіонату України з боксу серед юніорів троє тернополян отримали титул переможця. На ринзі звання кращого вибороли Олександр Ковбасюк, Юрій Ільїнов та Захар Степанов. Зараз чемпіони інтенсивно тренуються напередодні чемпіонату світу, який відбудеться восени цього ж року у м. Санкт-Петербург (Росія).

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео