Тернопільські волонтери збирають гроші на джгути для бійців

Українським воїнам на сході необхідна підтримка. Бійці щоразу потребують продуктів, одягу, спорядження тощо. Волонтери «Самооборони Майдану Тернопільщини» активно допомагають у цьому, тому склад, практично, пустий. Усіх небайдужих просять долучитися та врятувати життя чоловікам у зоні АТО, комплектувати медичні аптечки. Наразі, існує гостра потреба у джгутах.
«Ситуація мало чим помінялася. Єдине, що ми продали наші чаї і пряники, заробили якусь копійку. Придбали невелику частину – 200 футболок для хлопців. Їх, практично, уже роздали. Зараз, намагаємося і далі заробити кошти, бо розуміємо, що треба буде одягати на зиму та осінь. Стоїть зараз дуже гостро питання аптечок. Медикаменти, практично, є, але немає знову джгутів. Якщо знайдемо можливість знову придбати джгути, до речі, ми уже знайшли, де їх можна придбати за 6 гривень, то будемо замовляти», - розповіла волонтер «Самооборони Майдану Тернопільщини» Лілія Мусіхіна.
Волонтери просять долучатися і допомагати хто чим може. Навіть якщо людина вважає, що проливати кров за Батьківщину не варто, то життя людське треба рятувати. Тому можна приносити кошти на придбання джгутів.
«Ми ведемо перемовини з конгресом українців у Канаді про передачу кількох реанімобілів. Один буде на 73 окремий морський центр спецоперацій, якщо не помиляюсь, і ще один буде на 66 госпіталь мобільний, також говоримо про 44 бригаду і 93-тю. Якщо все буде добре, то хлопці отримають повноцінні транспортні засоби, якими можна буде довозити до госпіталів і надавати по дорозі першу медичну допомогу», - пояснила Лілія Мусіхіна.
Усі охочі допомогти українським воїнам, можуть приносити кошти, одяг та продукти до офісу «Самооборони Майдану Тернопільщини», на вулиці Грушевського, 1.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео