Безпрецедентні заходи безпеки: у Зарваниці працюватимуть вибухотехніки

Сьогодні з Тернополя пішою ходою до духовного Марійського центру у Зарваниці вирушило півтори тисячі тернополян. Загалом на прощі, яка відбудеться 18-19 липня, очікують 100 тисяч паломників.

Їх спокій оберігатимуть 300 працівників органів внутрішніх справ, спецбатальйон міліції «Тернопіль», кінологи, медики, громадські активісти, рятувальники і навіть вибухотехніки. Про це повідомив

заступник начальника обласного управління міліції Руслан Балик. Головне завдання, за його словами, - забезпечити надійну охорону громадського порядку і безпеку громадян, які прибудуть до Зарваниці.

- Вся територія розбита на відповідні сектори, за які відповідатимуть працівники органів внутрішніх справ, - каже він. – Осередки, де проводитимуться масові заходи, періодично обстежуватимуть вибухотехніки та кінологи.

Контролюватимуть правоохоронці всю Зарваницю. Передбачили міліціонери і розміщення парковок та резервних стоянок. Руслан Балик застерігає: автомобілі, залишені на тривалий час без догляду в невстановленому місці, забиратимуть евакуатори та тягачі.

- На дзвіниці ми встановимо рухому камеру, – розповів Руслан Балик. – Вона контролюватиме всю територію Маріїнського центру, ідентифікуючи осіб, які можуть становити небезпеку. Відстежуватимуть правоохоронці і кишенькових злодюжок, продаж алкогольних напоїв.

Руслан Балик попросив жителів краю і прочан бути уважними.

 

- Якщо ви станете свідками чи учасниками якогось злочину, не будьте байдужими, терміново повідомляйте про це найближчий наряд правоохоронців, - сказав Руслан Балик. – Звертайте увагу на покинуті сторонні предмети, інформуйте про них працівників силових структур.

Від редакції: вочевидь, цьогорічна проща стане особливою не лише завдяки її тематиці - молитві за мир, а й запровадженим на ній безпрецедентним заходам безпеки. Подібна обережність пов’язана насамперед із останніми подіями на Закарпатті, де відбулися збройні сутички між «Правим сектором» та бандитськими формуваннями, а також через недавні теракти у Львові. Сподіватимемось, що на Тернопіллі чогось подібного не станеться, але міліція пильнує: береженого Бог береже.

Богдан БОДЕНЧУК.

Вибір читачів за тиждень

Відео